Pure spinaqi!
Perberesit per 4 persona:
Pastrojme spinaqin mire dhe e vendosim te ziej per 5 ose 7 minuta ne uje te valuar me kripe, kullohet dhe me pas fillojme ta punojme deris te beht nje mas e lengshme ne trajten e pures. Ne nje tigane hedhim miellin dhe gjalpin dhe i kaurdisim , nderkohe qe akoma nuk e ka marr ngjyren i shtojme qumshtin , kripen dhe e ziejme derisa te behet nje salce qumshti e trashe, me pas shtojme purene e spinaqit dhe dhe vazhdojme ta perziejme lehte, a leme ne zjarre derisa te krijohet nje mase homogjene. Nese ju duket se masa eshte shume e trashe atehere hollojeni me pak qumesht. te nxehte. E heqim nga zjarri dhe persiper i hedhim pak gjalpe. Pureja mund te perdoret si garnityre per pajta te ndryshme me baze mishi.
- Spinaq 1 kg
- veze 4ose 5 kokrra
- qumesht 1 gote e gjysem
- Miell 2 luge gjelle
- Gjalpe 2luge gjelle
Pastrojme spinaqin mire dhe e vendosim te ziej per 5 ose 7 minuta ne uje te valuar me kripe, kullohet dhe me pas fillojme ta punojme deris te beht nje mas e lengshme ne trajten e pures. Ne nje tigane hedhim miellin dhe gjalpin dhe i kaurdisim , nderkohe qe akoma nuk e ka marr ngjyren i shtojme qumshtin , kripen dhe e ziejme derisa te behet nje salce qumshti e trashe, me pas shtojme purene e spinaqit dhe dhe vazhdojme ta perziejme lehte, a leme ne zjarre derisa te krijohet nje mase homogjene. Nese ju duket se masa eshte shume e trashe atehere hollojeni me pak qumesht. te nxehte. E heqim nga zjarri dhe persiper i hedhim pak gjalpe. Pureja mund te perdoret si garnityre per pajta te ndryshme me baze mishi.
No comments:
Post a Comment