Nevojiten:
Për brumë:* 180 g miell + për kallëp
* 100 g bajame të bluara
* 1 limon
* 150 g sheqer
* 130 g gjalpë + për kallëp
* 1 e verdhë e vezës
* 100 g bajame të bluara
* 1 limon
* 150 g sheqer
* 130 g gjalpë + për kallëp
* 1 e verdhë e vezës
Për mbushje:
* 500 g djathë të njomë lope
* 2 dl ajkë të ëmbël për zierje
* 8 lugë mjaltë
* 3 vezë
* 500 g djathë të njomë lope
* 2 dl ajkë të ëmbël për zierje
* 8 lugë mjaltë
* 3 vezë
Përgatitja:
Një ditë më parë djathi kullohet në kullesë. Të nesërmen zihet brumi nga të gjithë përbërësit, si dhe me lëvoren e renduar dhe lëngun e limonit. Sipas nevojës, i shtohet ujë i ftohtë.
Nga brumi bëhet një top, mbështillet me foli plastike dhe vihet në frigorifer. Për mbushje, tunden veç e veç – ajka e ëmbël dhe shkuma nga të bardhat e vezëve.
Të verdhat e vezëve miksohen me mjaltë, me kanellë dhe me lëvoren e limonit që të fitohet një masë e fortë (e dendur). Pastaj, shtohen herë shkuma e herë ajka.
Brumi vihet në kallëp, zhbirohet me pirun, dhe mbi të derdhet djathi i kulluar.
Pitja piqet 40 minuta në furrë të ngrohur në 210 gradë C. Sipas nevojës, vazhdohet pjekja. Ndërpritet temperatura, ndërsa pitja lihet edhe pak me derë të hapur të furrës.
Shërbehet e ngrohtë.
Shërbehet e ngrohtë.
No comments:
Post a Comment