Friday, March 4, 2016

Kifle(Kroasan)


Përbërësit

  •  2 ve
  •  300ml qumesht
  •  2 luge te mesme sheqer
  •  1 luge te mesme krip
  •  tharm (nje luge te mesme)
  •  1 filxhan te vogel vaj

Udhëzime per pregaditje

Miellin e hedhim ne nje ene dhe ne te hapim nje vrime me gisht ne te cilen e hedh kripen sheqerin dhe tharmin. Ne nje ene tjeter i hedhim te dy vezet bashke me qumeshtin dhe vajin .
E ul brumin .pasi te behet masa homogjene e len brumin ne nje vend te ngrohte qe te vije(diku 5 ore).pasi te vije brumi e merr dhe e ndan ne 4 pjese te cilat pastaj i shtrin me t’holluese dhe e pren ne diagonale ne menyre qe te behen trekendesha te vegjel ,i qet nja nje luge te mesme marmelade, ose pak djath te bardhe dhe i mbeshtjell nga prej pjeses se gjere kah e ngushta .i rendit nje nga nje ne tepsi te lyer me pak vaj ,i lyen pastaj me te kuq te vezes dhe sipas deshire me susam .
piqen ne temperatur rreth 200°C


No comments:

Post a Comment

NA NDIQNI NE YOUTUBE: