Byrek me rrush te thate!
Perberesit
- 5 te Bardha veze
- 1 gote e gjysem me stafidhe(rrush i thate)
- 2 molle jeshile ose starkinge
- 1gote uji arra
- 50 gr gjalpe
- 6 pete byreku te gatshme (nese keni deshire petet mund ti beni dhe vete)
- 2 luge gjelle sheqer
- Kanelle sipas deshires
- 50 gr cokollate
Pergatitja
Shtroni petet dhe fillojini t'i prisni me shirita me nje trashesi sipas deshires ( trashesia duhet te llogaritet mire pasi kur te palosen nuk duhet qe mbushja te dali jashte). Shkrini gjalpin dhe me gjalpin e shkrire filloni te lyeni shiritat e peteve.Grini mollet ne rende. Filloni te shtroni siper shiritiva arrat, mollet e grira, rrushin e thate dhe cokollaten.Filloni te mbeshtillni shiritat duke bere kujdes qe te mos lini hapsira nga ku mund te dal mbushja. Ne nje ene filloni te perzieni te bardhat e vezeve me sheqerin dhe kanellen derisa te krijohet nje mase homogjene, mepase filloni te lyeni byrackat me kete mase. Pasi te keni lyer byreckat vendosini ne nje tepsi te lyer me pak gjalp dhe lerini te piqen ne nje temperature 200°C.
- 5 te Bardha veze
- 1 gote e gjysem me stafidhe(rrush i thate)
- 2 molle jeshile ose starkinge
- 1gote uji arra
- 50 gr gjalpe
- 6 pete byreku te gatshme (nese keni deshire petet mund ti beni dhe vete)
- 2 luge gjelle sheqer
- Kanelle sipas deshires
- 50 gr cokollate
Pergatitja
Shtroni petet dhe fillojini t'i prisni me shirita me nje trashesi sipas deshires ( trashesia duhet te llogaritet mire pasi kur te palosen nuk duhet qe mbushja te dali jashte). Shkrini gjalpin dhe me gjalpin e shkrire filloni te lyeni shiritat e peteve.Grini mollet ne rende. Filloni te shtroni siper shiritiva arrat, mollet e grira, rrushin e thate dhe cokollaten.Filloni te mbeshtillni shiritat duke bere kujdes qe te mos lini hapsira nga ku mund te dal mbushja. Ne nje ene filloni te perzieni te bardhat e vezeve me sheqerin dhe kanellen derisa te krijohet nje mase homogjene, mepase filloni te lyeni byrackat me kete mase. Pasi te keni lyer byreckat vendosini ne nje tepsi te lyer me pak gjalp dhe lerini te piqen ne nje temperature 200°C.
No comments:
Post a Comment