![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYShwMIxcL5mfg2g60iu4nJa0qepl-WBLa0DJKYACNZVCUw09ZNy0DZBSOKm5kAkykTFSMTphUF82kFSSz9fZlq9dO6CPccNZvgy2ZwcQl1Kh9Dhmmx63KfkakGruvFuh0NuJIit8inENG/s1600/kifle-me-gersheta-300x225.jpg)
3.5 Dl Qumësht
Gjalp 50 gram (ose më pak)
Kripë/sheqer
Sodë Buke
Maja birre
Një të verdhë veze
Përgaditja :
Ato të gjitha më sipër përveç të verdhës së vezës përzihen për disa minuta, gjersa të marri formë brumi.
Pasi të bëhet brumi, lihet për një orë i mbuluar me një copë leckë.
Pas një ore, ose dhe më vonë ska problem, fillojmë punën. Pasi që t’ia kemi dhënë forën e deshiruar lihet dhe pak jashtë që të fryhet më shumë, dhe para se të futet në furrë me 200 gradë celsius,lyhet sipër me të verdhën e vezës.
Pasi të bëhet brumi, lihet për një orë i mbuluar me një copë leckë.
Pas një ore, ose dhe më vonë ska problem, fillojmë punën. Pasi që t’ia kemi dhënë forën e deshiruar lihet dhe pak jashtë që të fryhet më shumë, dhe para se të futet në furrë me 200 gradë celsius,lyhet sipër me të verdhën e vezës.
No comments:
Post a Comment